2010. január 28., csütörtök

Lidércek-Szürke angyalok 4

A cigaretta füstje lomhán gomolygott az irodában.Adam szabad kezével kiürítette a borítékot.Egy külvárosi ház címe,utasítás,hogy a ház melyik ablakánál kellene figyelnie.Ennyi utasítás azt sejteti,hogy minden részlet fontos,így több tekercs filmet is el kell majd raknia.
-A fenébe is ez rohadtul gyanús.-De talán valamiféle nyomra bukkanhatok ma este.Valószínűleg ez a Cross nevű tag sokkal többet tud nálam...ha egyáltalán nem csak képzeltem az egészet.

Amint elpakolta öreg,de megbízható fényképezőgépét,pisztolyát felkapta az öreg,kopott ballonkabátját és kiviharzott az épületből kocsija felé.Lucynak is csak úgy odavetette:
-Menjen haza mára...már nem hiszem,hogy visszajövök.
Válaszra sem várva kivágott a dohos szagú lépcsőházba ügyet sem vetve egyes ajtók mögül jövő kiabálásra,vagy a gyereksírásra.

A letekert ablakon át hűvös levegő áramlott a kocsiba,ahogy egyre nagyobb tempót diktált a motor.Egy újabb szál cigarettára gyújtott rá vezetés közben.Az emlékek,mint ártó szellemek lebegtek körülötte...az emlékek hiánya pedig mint az űr.Üresen.Az estéből nem sokra emlékezett.Egy sötét alak állt előttük,majd egy képszakadás után a földön fekszik és arra eszmél,hogy szerelme halott...Örökre elment és soha nem tér vissza.Gondolatait megpróbálta elterelni,így bekapcsolta a rádiót.
Hírek egy újabb leszámolásról,ami a Capo-k között esett meg valami piti területért.Egy újabb rejtélyes haláleset a dokkoknál.Mintha valami zabálná a munkásokat.Az időjárás jelentés.
Ma este hűvösebb lesz-Mintha nem vettem volna észre,cseszd meg.-
Az utazás a végéhez ért...itt már lassítania kellett és feltűnésmentesen kellett közlekednie.Ha valaki megneszeli,hogy itt szaglászik egy magánkopó,akkor csúfos véget érhet az este.
"Még az is lehet,hogy az óvatosság kevés.Nem kevés pénzt kaptam.Előre...nem szoktak előre fizetni."
A legrosszabb egy magánnyomozó életében...a várakozás.Hangtalanul.Láthatatlanul.

Az anyósülésről felvette a fényképezőgépet és egy teljesen új tekercs filmet illesztett bele.A gép kerepelt,ahogy feltekerte a szalagot.Szerette ezt a hangot.Nem bízott az új digitális csodákban.Egy jó optika és ezerszer minőségibb képeket lehet készíteni."De ki tudja...lehet,hogy csak egyszerűen régimódi vagyok"
Eltelt egy óra...a megfigyelt szobában még mindig sötét uralkodott.
Még egy óra...semmi.
Hirtelen fény gyúlt,Adam két alakot pillantott meg.
Az egyik egy vékony,fakó bőrű nő volt.Haja fürtökben omlott vállára.Adam megigézve bámulta őt több percig,amikor egy macska ugrott fel a motorháztetőre.Valószínűleg a motor melege vonzotta.Nem zavartatta magát,hogy egy férfi van épp benne.Ez kizökkentette már-már transz szerű állapotából és megnézte magának a másikat is...valahogy ismerős volt a nyurga férfi.Biztos volt benne,hogy már valahol látta.
Azonnal elkezdett fényképeket készíteni.
"Eddig semmi érdekes.Egy férfi és egy nő beszélget.Egyáltalán biztos,hogy ez a maffia egy emberének a háza?"
Ekkor változás állt be a pár hangulatában...láthatólag veszekedni kezdtek-a gép kattogott-,majd a férfi hirtelen elkapta a nőt a nyakánál...és felemelte.Mintha csak egy rongybaba lenne.
Adam alig hitt a szemének.Egy ilyen nyurga alak nem lehet ilyen erős még akkor sem,ha szálkás az izomzata.
"Ez az egész kibaszott nap nem stimmel"
A férfi a hatalmas ablaknak nyomta a nő fejét és látszólag meg is repedt az üveg.
A golyóálló üveg.
Egy hirtelen mozdulattal letépte a nő karját,majd leengedte a földre.Mintha csak egy apró nuiziancia lenne,a nő felvette a földről és visszaillesztette a helyére."Talán tényleg kezdek becsavarodni."
A férfi odasétált a nő mellé és kibámult a hatalmas üvegablakon,majd egy laza mozdulattal letépte a nő fejét.Adam lehúzta a fejét,de szemeivel továbbra is az alakot figyelte...és akkor rájött,hogy honnan ismerős.
Aznap este.
Ő volt az.
Amint a férfi megfordult Adam visszadobta a fotómasinát oda,ahonnan felvette és kibiztosította fegyverét megindult a ház felé.Egy most már nem csak,hogy egy sima ügy volt...ez személyessé vált.Túlságosan is.
Mit sem törődve avval,hogy meghallják e,vagy sem egyszerűen berúgta az ajtót.A düh adrenalint pumpált ereibe és kezdte elveszíteni józan ítélőképességét.Meg akart fizetni annak a szemétnek,aki élete értelmét vette el tőle.Semmi nem számít.Ma este meg is halhat,le is csukhatják...lényegtelenné válik,ha bosszúját beteljesítheti.A vak düh furcsa dolgokra készteti az embert.
Felrohant a lépcsőn és az utca felé néző szoba ajtajában állt meg,fegyverét a férfire tartva.
Meglepettség látszott az arcán,de hamar átvette a helyét egy cápamosoly.
-Úgy látszik az istenek kegyeltje vagyok még is.Házhoz jött az étel.
-Tüntesd el az arcodról azt a kibaszott vigyort te hidegvérű gyilkos.Ma megdöglesz-fogta rá a fegyverét Adam.-
-Nem is tudod,hogy hányan mondták már ezt nekem.Egyikük sem él már.
-Tegyünk próbát!-eresztette mind a hat golyót a férfi mellkasába alig két méterről.Ebbe bárki belehalna.
De ezen az estén még a gyilkosok sem stimmeltek.A férfi újra kiegyenesedett és hisztérikus nevetésben tört ki.
-Ember...ez rohadtul csiklandoz.Kár,hogy kifogyott a tár,elviseltem volna még párat.-miközben beszélt a golyók egyenként estek a földre.
-Ez nem lehet...-döbbent meg Blair- mi a fene vagy te?
-Egy gyilkos,egy ragadozó,a város leendő ura-sziszegte a szavakat,miközben követhetetlen sebességgel a nyomozó előtt termett és a már korábban látott erejére ismét tanúbizonyságot adott.Torkánál ragadta meg és felemelte Adamet,aki jobb híján rúgkapált a vasmarok szorításában.
A férfi vigyorgó szájában hatalmasra nőttek a szemfogak.
-E-ee-egy vámpír?-köhögte fel a szavakat elszorult torkából
-Bingó seggfejkém.Most pedig mehetsz a rühes kurvád után-emelte lassan maga felé a szinte tehetetlen férfit,amikor egy újabb lövés dördült el...de ez felért a dühös vihar hangjával.
Sörétes puska,foszforos lövedékkel...
Azonnal elejtette áldozatát a vérszopó és nyüszögni kezdett a fájdalomtól.Ez már jobban fogta még az ő ellenálló testét is.
-A-a.Ma este tényleg kinyiffansz McKeith.-mondta a szoba egy sötét sarkában álló alak.
Arcát csak a szájában felparázsló cigaretta engedte láttatni egy kicsit.Ez az arc is mintha Adam múltjából kísértene.
McKeith pár lépést hátrált az ajtó felé,Blair szép lassan odakúszott megmentőjéhez.
-Ász...micsoda megtiszteltetés,hogy téged küldtek a kinyírásomra.Vagy te a bónusz vagy?
A válasz egy újabb adag foszforos sörét volt....hihetetlen reflexei segítségével elkerülte a nagy részét és egyszerűen áttörte a golyóálló üveget.
A szilánkok hangos csörömpöléssel szóródtak szét a szobában és a kert pázsitján.
Az alak beleveszett a sötétségbe.
Muldon ledobta a fegyverét a földre és segített volt társának felállni.
-Muldon?-kérdezte hitetlenkedve Blair....egy régi fotón látta hasonlónak ezt a férfit.
-Igen Adam.Nem örülsz,hogy látod egy régi kedves barátod?-kérdezte a meglepett férfit miközben puskáját felvette a földről.
-Azt hittem meghaltál,erre meg itt állsz és fiatalabb vagy,mint én.Mi ez az egész?Válaszokat követelek.
-A válaszokat megkapod hamarosan...de most el kell innen tűnnünk.
Adam bólintással jelezte beleegyezését.Muldon lement a konyhába,amiben a berendezési tárgyak csupán a látszatt miatt voltak.Megnyitotta a gázt az őrlángot pedig elfújta...a mikróba egy pár evőeszközt rakott és elkezdett kifelé rohanni,Adamat is magával rángatva.
A ház perceken belül teljesen kiégett,de ők már újra az utakat szelték a Cutlassal.
Adam néha ideges pillantásokat vetett arra az emberre,aki sok évig vele szolgált az őrsön és emlékezett őszülő üstökére...mellette egy suhanc ült,aki anno Muldon volt.Kezdett szétesni körülötte minden...ez az egész kezd őrületté válni.
-Elkezdhetnél beavatni,hogy mi ez az egész.
-Tudod Adam nagyon sok dolog van a világban,amiről még a magad fajta jó szimatú kopók sem tudnak.Létezik egy szervezet,ami fent is kívánja tartani ezt az állapotot,bár néha elszabadul egy-egy nem kívánt elem.Én a Direktóriumnak dolgozom...az ilyen szemetek eltakarítása a munkám.Piócák,alakváltók és még jó néhány csak mesében hallott lény létezik egy titkos társadalomban.
-A pióca alatt a vámpírt érted?
-Ó igen...de mi nem annyira szeretjük azt a kifejezést.Még nemesnek hangzana a végén,pedig nem többek,mint piócák,akik az emberek vérén élnek.
-Ez a rohadék ölte meg Elizabethet és nem csak egy egyszerű piócának tűnt!Egy teljes tárat eresztettem bele és nem döglött meg!A rohadt életbe ha nem lépsz közbe legalább újra vele lehettem volna!
-Talán...de így lehetőséged nyílik a bosszúra.Ha csatlakozol,akkor meglesz a hatalmad és a szükséges eszközeid ahhoz,hogy végezz vele.Holnap estig kapsz időt,hogy átgondold a dolgot.Sok előnnyel jár a dolog,de a borzalmak,amiket át kell élned bőven ellensúlyozzák.
-Hogy akarsz elérni?
-A nevem Mr. Cross,örvendek-csúsztak ki a száján a szavak a tegnapi ügyfél hangján
-Istenem...éreztem,hogy valami nincs rendben.
-Holnap este.
-Rendben,de...-mire Adam az útról újra az anyósülésre nézett ismét semmi nem volt ott.-Kezdem utálni a trükkjeidet.
Egyetlen útitársa a füstjét lassan eregető cigaretta volt.
Az ágyába ruhástól dőlt be...az este történései ott kavarogtak elméjében,de a fáradtság hamar legyőzte.
Ágya felett pedig újra ott kísértettek a lidércek.
A múlt sikoltozó lidércei...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése